Na prípravu pečených bravčových stehien potrebujeme nasledovné suroviny:

– 4 kusy bravčových stehien
– soľ
– mleté čierne korenie
– cesnak
– olej
– bylinky podľa chuti (napr. tymián, rozmarín)

 

Pečené bravčové stehno na plátky

Postup:

1. Na začiatok si pripravíme stehná a necháme ich odležať na kuchynskej doske asi 30 minút, aby sa trochu zohriali na izbovú teplotu.

2. Potom si pripravíme zmes na natre
ní. V miske zmiešame olej, soľ, mleté čierne korenie, nasekaný cesnak a bylinky podľa chuti.

3. Stehná dôkladne potrieme pripravenou zmesou na nátreb, dobre ich osolíme a necháme odpočívať aspoň 1 hodinu, ideálne cez noc v chladničke.

4. Predhrejeme rúru na 180 stupňov.

5. Vložíme stehná do pekáča a pečieme ich v rúre asi 1,5 – 2 hodiny, prípadne až kým nie sú pekne mäkké a dobre prepečené. Občas ich počas pečenia preliačime vlastnou šťavou.

6. Po upečení necháme stehná ešte chvíľu odpočívať mimo rúry, aby mohli odpariť prebytočnú vlahu.

7. Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu, napr. s pečenými zemiakmi a šalátom.

Pečené bravčové stehná sú vynikajúcou voľbou pre jednoduchý a chutný obed či večeru. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *