Hľadáte nápad na recept na omáčku? Rád vám pomôžem! Tu je jednoduchý a výborný recept na Hlivovú smotanovú omáčku:

Suroviny:

  • 250 g hlivy (napríklad šampiňóny, hríby)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

To je nápad: Recepty na omáčky

Postup:

  1. Hlivy očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cesnak prelisujte.
  2. Rozohrejte maslo na panvici a pridajte hlivy. Smažte ich na strednom plameni, kým nezmäknú a nezhnednú. Pridajte prelisovaný cesnak a opražte ešte 1 minútu.
  3. Prilite smotanu na šľahanie a premiešajte. Pridajte sušený tymián a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  4. Varťe omáčku na miernom plameni, kým sa nezohreje a nezjednotí, asi 5-7 minút.
  5. Omáčku ešte ochutnajte a prípadne doladte korením alebo soľou a korením.
  6. Hlivovú smotanovú omáčku môžete podávať ku hovädziemu, kuraciemu alebo bravčovému mäsu, alebo napríklad ku zeleninovým pokrmom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *