Hľadáte nápad na recept na omáčku? Rád vám pomôžem! Tu je jednoduchý a výborný recept na Hlivovú smotanovú omáčku:
Suroviny:
- 250 g hlivy (napríklad šampiňóny, hríby)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- Soľ a korenie podľa chuti
To je nápad: Recepty na omáčky
Postup:
- Hlivy očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cesnak prelisujte.
- Rozohrejte maslo na panvici a pridajte hlivy. Smažte ich na strednom plameni, kým nezmäknú a nezhnednú. Pridajte prelisovaný cesnak a opražte ešte 1 minútu.
- Prilite smotanu na šľahanie a premiešajte. Pridajte sušený tymián a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Varťe omáčku na miernom plameni, kým sa nezohreje a nezjednotí, asi 5-7 minút.
- Omáčku ešte ochutnajte a prípadne doladte korením alebo soľou a korením.
- Hlivovú smotanovú omáčku môžete podávať ku hovädziemu, kuraciemu alebo bravčovému mäsu, alebo napríklad ku zeleninovým pokrmom.
Dobrú chuť!