Vychutnajte si skvelú omáčku na špagety – bolónsku. Jednoduchý a chutný recept, ktorý vám prinesie autentický taliansky zážitok.
Ak máte chuť na bolognskú omáčku na špagety, tu je jednoduchý recept:
Boloňská omáčka na špagety.
Potrebné ingrediencie:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nastrúhané
- 2 stonky zeleru, nakrájané
- 1 konzerva paradajkových kúskov (400 g)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica paradajkového ketchupu
- 1 lyžica oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka na ozdobenie
- 400 g špagiet
Omáčka na špagety – Bolónska
Postup:
- V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich až do zlatista.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a nechajte ho opražiť až do kým nezmení farbu.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a zeler. Opražte ich asi 5 minút, kým nezmäknú.
- Pridajte paradajkové kúsky, paradajkový pretlak a ketchup. Premiešajte všetko dohromady.
- Znížte teplotu a nechajte omáčku zovrieť. Osolte a okoreňte ju podľa chuti. Nechajte ju povariť na miernom ohni aspoň 30 minút, aby sa chute prepojili.
- V priebehu varenia omáčky si uvaríte špagety podľa pokynov na obale.
- Hotové špagety servírujte s boloňskou omáčkou a ozdobte ich čerstvou bazalkou.
Dúfam, že Vám chutí!