Vychutnajte si skvelú omáčku na špagety – bolónsku. Jednoduchý a chutný recept, ktorý vám prinesie autentický taliansky zážitok.

Ak máte chuť na bolognskú omáčku na špagety, tu je jednoduchý recept:

Boloňská omáčka na špagety.

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 stonky zeleru, nakrájané
  • 1 konzerva paradajkových kúskov (400 g)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica paradajkového ketchupu
  • 1 lyžica oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobenie
  • 400 g špagiet

 

Omáčka na špagety – Bolónska

Postup:
  1. V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich až do zlatista.
  2. Pridajte mleté hovädzie mäso a nechajte ho opražiť až do kým nezmení farbu.
  3. Pridajte nakrájanú mrkvu a zeler. Opražte ich asi 5 minút, kým nezmäknú.
  4. Pridajte paradajkové kúsky, paradajkový pretlak a ketchup. Premiešajte všetko dohromady.
  5. Znížte teplotu a nechajte omáčku zovrieť. Osolte a okoreňte ju podľa chuti. Nechajte ju povariť na miernom ohni aspoň 30 minút, aby sa chute prepojili.
  6. V priebehu varenia omáčky si uvaríte špagety podľa pokynov na obale.
  7. Hotové špagety servírujte s boloňskou omáčkou a ozdobte ich čerstvou bazalkou.

Dúfam, že Vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *