Ak hľadáte recept na dobrou tukožrútsku polievku, mám pre vás tú správnu vec! Tu je jednoduchý recept, ktorý vám ukáže, ako si ju pripraviť:

Dobrá tukožrútska polievka

  • Množstvo: 4 porcie
  • Čas: 30 minút

 

Dobrá tukožrútska polievka

Suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 rajčiny, nakrájané na kocky
  • 3 mrkvy, nakrájané na malé kúsky
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 4 šálky zeleninovej vývaru
  • 1 pohár uvarených tukožrútsok
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. V hrnci zahrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte na strednom ohni, kým sa cibuľa nezosklivie.
  2. Pridajte rajčiny, mrkvu a zemiaky. Smažte niekoľko minút, kým zelenina zmäkne.
  3. Pridajte zeleninový vývar a tukožrútsky. Dajte var.
  4. Nechajte polievku variť asi 15 – 20 minút, kým sa zelenina dokonale uvarí.
  5. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  6. Polievku podávajte ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že budete mať radosť z varenia tejto chutnej tukožrútskej polievky! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *