Pečené bravčové stehno s kyslou kapustou

Pečené bravčové stehno so sladkou kapustou predstavuje vynikajúci pokrm, ktorý nadchne všetkých priaznivcom klasickej slovenskej gastronómie. Tu je návod, ako si ho pripraviť doma:

**Zloženie:**

– 1 kilogram bravčových stehien
– 1 veľká hlava kyslej kapusty
– 2 väčšie cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika na dochutenie

 

Pečené bravčové stehno so sladkou kapustou

**Postup:**

1. Bravčové stehná starostlivo umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Následne ich osolte, okoreníte mletým čiernym korením a sladkou paprikou z oboch strán.

2. Na panvici zahrejte olej a na ňom orestujte očistené a nakrájané cibule. Po chvíli pridajte pretlačený cesnak a vemte ešte chvíľu osmažiť, kým nebudú cibule zlatohnedé.

Revolučná čalamáda bez sterilizácie: Tajný recept, ktorý zmení váš pohľad na domáce zaváranie

Revolučná čalamáda bez sterilizácie: Tajný recept, ktorý zmení váš pohľad na domáce zaváranie

Čítať viac »

3. Panvicu stiahnite zo sporáka a do zapekacej misy nalejte trošku oleja, aby sa stehná nepripekli. Na olej rozložte orestované cibule a cesnak, na ktoré následne položte bravčové stehná.

4. Kyslú kapustu opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na hrubšie kusy. Rozložte ju okolo bravčových stehien v zapekacej mieste.

5. Zakryte zapekaciu nádobu a dajte do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte približne 2 hodiny, alebo kým nebudú stehná nádherne mäkké a dokonale prepečené.

6. Po dokončení podávajte jedlo teplé so zemiakovým pyré, knedľami alebo chlebom. Môžete ešte podľa chuti dochutiť soľou a korením.

Takto jednoducho si môžete vychutnať domáce pečené bravčové stehná so sladkou kapustou, ktoré sa stanú obľúbeným jedlom celej rodiny. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *