Pečené dolky - Recept

Pečené dolky sú súčasťou tradičnej slovenskej kuchyne, má široký okruh fanúšikov a ich príprava nie je nijako komplikovaná. K realizácii budete potrebovať len niekoľko základných prísad a trošku času.

Na prípravu pečených dolkov budete potrebovať:
– 500 gramov hladkej múky
– 200 mililitrov mlieka
– 100 gramov masla
– 1 vajce
– 1 kocku droždia
– soľ
– cukor
– olej na vyprážanie

 

Pečené dolky – Návod na prípravu

Pokyny:

1. Do mlieka vmiešajte cukor a rozdrobené droždie. Nechajte zmes chvíľu odležať, kým nezačne aktívne pracovať.

2. Vo veľkej miske skombinujte múku s maslom, pridajte vajce, soľ a droždie, ktoré ste pripravili s mliekom. Dôkladne vypracujte cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste približne jednu hodinu.

3. Po uplynutí času kysnutia cesto rozvaľkajte na doske, vyrezajte malé kolieska a urobte do nich dierku uprostred. Nechajte pripravené kolieska opäť kysnúť.

Ako uvariť ryžu na indukcii?

Ako uvariť ryžu na indukcii?

Čítať viac »

4. Smažte ich v oleji z oboch strán do zlatohnedej farby. Následne ich preložte na papierovú utierku, aby sa zbavili nadbytočného oleja.

5. Posypte ich klasickým práškovým cukrom, avšak môžete ich tiež dozdobiť rôznymi inými prísadami, napríklad kokosom, orechmi alebo obľúbeným džemom.

A to je všetko! Pečené dolky sú hotové a môžete ich servírovať ako sladký dezert.

Verím, že vás tento recept inšpiroval a pokúsite sa ho pripraviť aj vo vašej kuchyni. Prajem vám dobrúchuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *