Na pečené kozľa budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
1 kozľa (čerstvo zabitá a očistená)
4 strúčiky cesnaku
2 cibule
2 mrkvy
2 lyžice oleja
soľ, čierne korenie, rasca, tymián
Pečené kozľa
Postup:
1. Kozľa by mala byť očistená a umytá. Odstráňte všetky zvyšky srsti a potierajte ju soľou a čiernym korením z oboch strán.
2. Na panvici rozohrejte olej a opečte na ňom kozľa z oboch strán, aby získala zlatohnedú farbu. Potom ju dajte do pekáča.
3. Cibuľu, cesnak a mrkvu nakrájajte na kolieska a rozotrite ich okolo kozliatka.
4. Do pekáča nalejte trochu vody a zakryte ho alobalom.
5. Pečte kozľa asi 2-3 hodiny v predhriatej rúre na 180 stupňov.
6. Raz za čas podlejte mäsokvapkajúcim vývarom alebo vodou.
7. Kozliatko podávajte vykrojené na porcie s prílohou podľa vlastného výberu.
Pečené kozľa je skvelým pokrmom, ktorý je veľmi chutný a výživný. Ak máte radi jemné mäsové špeciality, určite vyskúšajte tento recept. Dobrú chuť!