Na pecené maso a červenú kapustu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 800 g bravčového mäsa (napr. plec, karé alebo stehno)
– 1 hlava červenej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 3 lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, majoránka
Pečené mäso a červená kapusta
Postup:
1. Maso umyte a osušte papierovým obrúskom. Natriete ho soľou, korením a mletou sladkou paprikou. Nechajte chvíľu odležať.
2. Kapustu očistite a nakrájajte na tenké prúžky. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky.
3. Na plechu rozpálte olej a na ňom orestujte cibuľu. Pridajte kapustu, primiešajte majoránku a dusite približne 15-20 minút, občas premiešajte.
4. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Mäso vložte na plech alebo do formy a pečte 50-60 minút, podľa hrúbky mäsa a typu pečiva.
5. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať, potom ho nakrájajte na plátky. Servírujte s dusenou červenou kapustou.
Dobrú chuť!