Pečené mäso a červená kapusta

Na pripravenie pečeného mäsa s červenou kapustou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 800 g bravčového mäsa (napríklad plece, karé alebo stehno)
– 1 hlava červenej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 3 polievkové lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, majoránka

 

Pečené mäso s červenou kapustou

Postup:

1. Mäso dôkladne umyte a osušte pomocou papierového obrúska. Osolte ho, pridajte korenie a mletú sladkú papriku. Nechajte ho chvíľu odpočívať.

2. Očistite kapustu a nakrájajte ju na tenké pásiky. Cibuľu nasekajte na drobné kúsky.

3. Na plechu zahrejte olej a na ňom orestujte cibuľu. Potom pridajte kapustu a zamiešajte majoránku, dusíte asi 15-20 minút, občas premiešajte.

Kuracie prsia s broskyňou a syrom

Kuracie prsia s broskyňou a syrom

Čítať viac »

4. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Mäso položte na plech alebo do pekáča a pečte 50-60 minút, v závislosti od hrúbky mäsa a jeho typu.

5. Po upečení nechajte mäso chvíľu oddýchnuť, potom ho nakrájajte na plátky. Podávajte s dusenou červenou kapustou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *