Na pripravenie pečeného mäsa s červenou kapustou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 800 g bravčového mäsa (napríklad plece, karé alebo stehno)
– 1 hlava červenej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 3 polievkové lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, majoránka
Pečené mäso s červenou kapustou
Postup:
1. Mäso dôkladne umyte a osušte pomocou papierového obrúska. Osolte ho, pridajte korenie a mletú sladkú papriku. Nechajte ho chvíľu odpočívať.
2. Očistite kapustu a nakrájajte ju na tenké pásiky. Cibuľu nasekajte na drobné kúsky.
3. Na plechu zahrejte olej a na ňom orestujte cibuľu. Potom pridajte kapustu a zamiešajte majoránku, dusíte asi 15-20 minút, občas premiešajte.
4. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Mäso položte na plech alebo do pekáča a pečte 50-60 minút, v závislosti od hrúbky mäsa a jeho typu.
5. Po upečení nechajte mäso chvíľu oddýchnuť, potom ho nakrájajte na plátky. Podávajte s dusenou červenou kapustou.
Dobrú chuť!