Pečené mäso a červená kapusta

Na pecené maso a červenú kapustu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 800 g bravčového mäsa (napr. plec, karé alebo stehno)
– 1 hlava červenej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 3 lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, majoránka

 

Pečené mäso a červená kapusta

Postup:

1. Maso umyte a osušte papierovým obrúskom. Natriete ho soľou, korením a mletou sladkou paprikou. Nechajte chvíľu odležať.

2. Kapustu očistite a nakrájajte na tenké prúžky. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky.

3. Na plechu rozpálte olej a na ňom orestujte cibuľu. Pridajte kapustu, primiešajte majoránku a dusite približne 15-20 minút, občas premiešajte.

4. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Mäso vložte na plech alebo do formy a pečte 50-60 minút, podľa hrúbky mäsa a typu pečiva.

5. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať, potom ho nakrájajte na plátky. Servírujte s dusenou červenou kapustou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *