Pečené rybie filé na masle v rúre

Na pecenie rybích filé na masle v rúre potrebujete nasledovné ingrediencie:

– 4 rybí filé (napríklad losos, pstruh alebo treska)
– 2 lyžice masla
– Soľ
– Čierne korenie
– Korenie podľa chuti (napríklad cesnakový prášok, čili, paprika)

 

Pečené rybie filé na masle v rúre

Postup:

1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.

2. Rybí filé dôkladne osušte papierovým utierkou a osolte a okoreňte podľa chuti.

3. Vložte maslo na pekáč a zohrejte ho v rúre, kým sa nerozpustí.

4. Potom vložte rybí filé do pekáča a cez neho rozotrite rozpustené maslo.

5. Pekáč vložte do predohriatej rúry a pecené rybí filé pečte asi 15-20 minút, alebo kým nie je ryba pekne šťavnatá a neľahko sa oddeľuje vidličkou.

6. Ak chcete, môžete rybu poliať citrónovou šťavou a podávať so zeleninovým šalátom alebo dusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *