Pečené rybie filé na masle v rúre

Na prípravu rybích filé na masle v rúre budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 kusy rybích filé (napríklad losos, pstruh alebo treska)
– 2 polievkové lyžice masla
– Soľ
– Mleté čierne korenie
– Korenie podľa preferencií (napríklad cesnakový prášok, čili, paprika)

 

Pečené rybie filé na masle v rúre

Pokyny:

1. Rúru zahrejte na 200 stupňov Celzia.

2. Rybí filé dobre osušte s pomocou papierovej utierky a potom ich osolte a okoreňte podľa vlastného vkusu.

3. Na pekáč dajte maslo a vložte ho do rúry, aby sa rozpustilo.

Pravá francúzska cibuľová polievka

Pravá francúzska cibuľová polievka

Čítať viac »

4. Následne umiestnite rybie filé do pekáča a na ne rovnomerne rozotrite rozpustené maslo.

5. Pekáč umiestnite do predhriatej rúry a rybie filé pečte približne 15-20 minút, alebo kým ryba nezíska peknú šťavnatosť a ľahko sa oddelí vidličkou.

6. Ak máte záujem, rybu môžete pokvapkať citrónovou šťavou a podávať ju so zeleninovým šalátom alebo dusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *