Prava francúzska cibulová polievka:
Ingrediencie:
– 6 cibúľ
– 2 lyžice masla
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 liter kuracieho vývaru
– 1 lyžica múky
– 1 lyžica cukru
– 1 pohár bieleho vína
– soľ, korenie
– bageta na servírovanie
Pravá francúzska cibuľová polievka
Postup:
1. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky.
2. Na panvici rozpustite maslo a olej a pridajte cibuľu. Nechajte ju jemne zlatisto opražiť.
3. Pridajte múku, cukor a ďalej orestujte, až múka zhnedne.
4. Zalejte všetko vývarom a vínom. Osolte a okoreňte podľa chuti.
5. Polievku nechajte variť na miernom ohni asi 30 minút, až cibuľa zmäkne.
6. Podávajte s nakrájanou bagetou.
Dobrú chuť!