Na výrobu kalerábovej polievky potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 2 stredne veľké kaleráby
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olivový olej na smaženie
Kalerábová polievka – recept
Postup:
- Kaleráby ošúpte, zrežte na menšie kúsky a očistite. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte.
- Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky.
- Na rozohriatom hrnci zohrejte trochu olivového oleja. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Potom pridajte kaleráby a zemiaky a restujte ich niekoľko minút. Dochutte soľou a mletým čiernym korením.
- Zalejte zeleninovým vývarom a varíme, kým sa zelenina zmäkne.
- Po uvarení použite mixér alebo ponorný mixér a rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu.
- Vráťte späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte a zohrejte polievku.
- Pred podávaním môžete polievku ešte dochutiť soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte horúcu a ozdobte napríklad kôpkou čerstvého kôpru.
Dobrú chuť!