Kalerábová polievka - recept

Na výrobu kalerábovej polievky potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 2 stredne veľké kaleráby
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie

 

Kalerábová polievka – recept

Postup:

  1. Kaleráby ošúpte, zrežte na menšie kúsky a očistite. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte.
  2. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky.
  3. Na rozohriatom hrnci zohrejte trochu olivového oleja. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  4. Potom pridajte kaleráby a zemiaky a restujte ich niekoľko minút. Dochutte soľou a mletým čiernym korením.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a varíme, kým sa zelenina zmäkne.
  6. Po uvarení použite mixér alebo ponorný mixér a rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu.
  7. Vráťte späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte a zohrejte polievku.
  8. Pred podávaním môžete polievku ešte dochutiť soľou a korením podľa chuti.
  9. Podávajte horúcu a ozdobte napríklad kôpkou čerstvého kôpru.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *