Zemiaková polievka s klobásou je lahodný tradičný slovenský recept. Tu máte jednoduchý spôsob, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200g klobásy (napr. debrecínska, údená alebo krvavá)
  • 1 lyžica oleja na smaženie
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zemiaková polievka s klobásou

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a drobno nakrájame.
  2. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme nakrájané zemiaky do hrnca a orestujeme ich krátko spolu s cibuľou a cesnakom.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme zemiaky variť, až kým sa zmäknú (približne 15-20 minút).
  5. Počas varenia zemiakov si na panvici opečieme nakrájanú klobásu, až kým sa nezohnutí a nevytvorí sa na nej chrumkavá strúhanka.
  6. Keď sú zemiaky mäkké, odstavíme hrniec zo sporáka a pomocou mixéra ich rozmixujeme na hladkú konzistenciu.
  7. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti.
  8. Podávame v misách a na každú porciu pridáme opečenú klobásu. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *