Recept: Fazulová polievka s rezancami, pochutí si ako vždy celá rodinka.

Ingrediencie:

  • 250 g fazuľa na bielej cestovine
  • 2 cibule, nakrájané na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 stredne veľká paradajka, nakrájaná na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 150 g cestovín (rezance) podľa vlastného výberu
  • Kôprová vňať na posypanie

 

Fazuľová polievka s rezancami

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa nezarumenia.
  2. Pridajte mrkvu, zemiaky, paradajku a papriku. Orestujte ich niekoľko minút, kým sa zjemní.
  3. Pridajte fazuľu a zeleninový vývar do hrnca. Dajte varit na mierny ohň a nechajte variť, kým sa fazuľa a zelenina nezmäknú.
  4. Vytiahnite hrniec z ohňa a dochuťte polievku soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  5. Medzitým uvarte cestoviny (rezance) v slanej vode podľa návodu na obale. Opláchnite ich studenou vodou a nechajte bokom.
  6. Keď je polievka hotová, pridajte uvarené rezance do hrnca a zamiešajte.
  7. Podávajte fazuľovú polievku s rezancami teplú, posypanú čerstvou kôprovou vňaťou ako zdobenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *