Judášovo ucho - polievka

Prepáčte omyl, tu je recept na “Judášovo ucho” polievku:

Ingrediencie:

  • 500 g hubiek (napríklad žampiony, šampiňóny, hríby)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Judášovo ucho – polievka

Postup:

  1. Huby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nasekanú cibuľu. Orestujte ju, kým sa nezačne mierne zlatiť.
  3. Pridajte rozdrvený cesnak a orestujte ho krátko, asi 1 minútu.
  4. Pridajte huby a orestujte ich, kým väčšina tekutiny odparí a huby sa zmäknú.
  5. Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku variť asi 15 minút na strednom ohni, aby sa chute spojili.
  6. Pomocou lyžice na mixovanie alebo mixéra jemne rozmixujte polovicu polievky, takže zostane ešte stále niekoľko kúskov húb.
  7. Vráťte mixovanú polievku späť do hrnca, pridajte smotanu na varenie a premiešajte do hladka.
  8. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  9. Nechajte polievku povariť ešte pár minút, kým sa dobre prehreje.

Gotovú polievku môžete podávať posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou a prípadne s chlebom ako prílohou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *