Ruská polievka Šči

Tu je recept na ruskú polievku Šči po slovensky:

Suroviny:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g bravčovej masti
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 1 pór, nakrájaný na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • kyslá smotana na podávanie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Ruská polievka Šči

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte bravčovú mast a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu, kým sa nezačne zlatisto sfarbovať.
  2. Pridajte mrkvu, zemiaky, papriku, pór a cesnak a orestujte ich niekoľko minút.
  3. Pridajte kyslú kapustu a paradajkový pretlak a premiešajte.
  4. Zalejte všetko hovädzím vývarom a nechajte variť na miernom ohni asi 30-40 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Zmiešajte polievku pomocou mixéra, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.
  6. Ochutnajte polievku a pridajte soľ a čierne korenie podľa potreby.
  7. Podávajte polievku horúcu, s lyžicou kyslej smotany a posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám táto slovenská verzia receptu na ruskú polievku Šči poslúži. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *