Prava talianska polievka, známa tiež ako minestrone, je tradičná a výdatná polievka z talianskej kuchyne. Tu je recept na túto lahôdku:

Ingrediencie:
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 2 mrkvy, nakrájané na malé kúsky
– 2 stonky zeleru, nakrájané na malé kúsky
– 1 cuketa, nakrájaná na malé kúsky
– 1 šalotka, nakrájaná na malé kúsky
– 2 rajčiny, nakrájané na malé kúsky
– 1 plechovka bielych fazúľ, opláchnutých
– 1 plechovka šošovice, opláchnutej
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 lyžička tymianu
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 100 g cestovín (napr. krúžky alebo rúry)
– čerstvá bazalka na ozdobu
– strúhaný parmazán na ozdobu

 

Pravá Talianská polievka

Postup:
1. Vo veľkom hrnci zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nebudú mäkké a ľahko sa prehnú.
2. Pridajte mrkvu, zeler, cuketu a šalotku do hrnca. Orestujte ich asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne.
3. Pridajte rajčiny, fazuľu, šošovicu, zeleninový vývar a tymian. Dobre premiešajte a nechajte zmes povariť.
4. Dochutte polievku soľou a čiernym korením podľa chuti. Varte ju zhruba 20 minút, aby sa chute spojili.
5. V samostatnom hrnci varíme cestoviny podľa pokynov na obale. Keď sú hotové, pridajte ich do polievky a premiešajte.
6. Podávajte polievku do misky a ozdobte ju čerstvou bazalkou a strúhaným parmazánom.

Na vylepšenie chuti môžete do polievky pridať aj ďalšie ingrediencie, ako napríklad kúsky pečenej slaniny, parmezánový syr alebo čerstvú nasekanú petržlenovú vňať. Polievka sa podáva najlepšie s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *