Pórová polievka s mletým mäsom

Ak hľadáte recept na pórovú polievku s mletým mäsom, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 2 póry
  • 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie alebo miešané)
  • 2 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja na restovanie

 

Pórová polievka s mletým mäsom

Postup:

  1. Póry očistite a nakrájajte na tenké kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky. Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
  2. Na rozohriatom oleji orestujte cibuľu a cesnak, až sa stanú sklíčenými. Pridajte mleté mäso a orestujte ho do hneda.
  3. Pridajte nakrájané póry a zemiaky a za stáleho miešania orestujte ešte pár minút.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte polievku variť asi 20-30 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  5. Osolte a okoreňte polievku podľa chuti.
  6. Polievku servírujte teplú.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej pórovej polievky s mletým mäsom! Ak máte ešte nejaké otázky, neváhajte sa obrátiť na mňa. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *