Na prípravu kuriatkovéj polievky budete potrebovať:
– 1 celé kuriatko
– 2 cibule
– 3 mrkvy
– 2 petržleny
– 1 polievkovú lyžicu oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžicu strúhanej horčice
– 1 lyžicu cukru
– 1 lyžicu octu
Kuriatka – polievka
Postup:
1. Kuriatko rozporcujte na menšie kúsky a dajte variť do väčšieho hrnca s vodou. Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen a nechajte variť asi 1 hodinu.
2. Potom vyberte mäsor z vývaru a scedte ho cez cedník alebo sirokejší sitko.
3. Vysmažte cibuľu na oleji na zlato a pridajte do nej horčicu a cukor. Pompe olesťujte octom a pridajte do hrnca s vývarom.
4. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti a nechajte variť ešte ďalších 10 minút.
5. Polievku podávajte s najemčíkmi a pochuťkujte mletým korením alebo čerstvou petržlenovou vňatkou.
Dobrou chuť!