Ingrediencie:
– 200 g údeného mäsa (napr. šunka, slanina)
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenový koreň
– 1 lyžica masla
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej červenej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 liter vývaru (masový alebo zeleninový)
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica drobno posekanej petržlenovej vňate

 

Krúpová polievka z údeného mäsa

Postup:
1. Údené mäso nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom cibuľu a cesnak, kým sa nezarumenejú.

2. Pridáme nakrájanú šunku (alebo iné údené mäso) a opečieme ju zo všetkých strán.

3. Zeleninu (mrkvu, zemiaky, petržlenový koreň) olúpeme a nakrájame na malé kocky.

4. Opečené mäso vyberieme z panvice a do výpeku pridáme na kocky nakrájanú zeleninu. Opražíme ju krátko na strednom ohni.

5. Pridáme mletú sladkú a červenú papriku, soľ, korenie a vývar. Všetko premiešame a necháme variť, kým sa zelenina zmäkne.

6. V polievke povaríme nakrájaný zemiak, kým je mäkký.

7. Polievku podľa chuti dochutíme soľou a korením.

8. Nakoniec pridáme drobno posekanú petržlenovú vňať a necháme ju vo vypnutom štedráku stáť, aby sa chute spojili.

Takto pripravenú krupovú polievku z udeneho mäsa môžeme podávať s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *