Turecká polievka z červenej šošovice je lahodným a zdravým jedlom, ktoré si môžete jednoducho pripraviť. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 1 šálka červenej šošovice, predpláchnutej a namočenej cez noc
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kocky
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 pór, nasekaný
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • olivový olej na opraženie
  • citrónová šťava (podľa chuti)
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Turecká polievka z červenej šošovice

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej a opražte cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté a voňavé.
  2. Pridajte kurkumu a mletú papriku a nechajte ich chvíľu spolu pražiť.
  3. Pridajte nakrájané mrkvu, zemiaky, papriku a pór. Opražte ich asi 5 minút, aby sa zmäkli.
  4. Pridajte namočenú a predpláchnutú červenú šošovicu, paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Dochutte soľou a čiernym korením.
  5. Znížte teplotu a nechajte polievku variť, kým sa šošovica a zelenina neuvária. Môže to trvať približne 30 až 40 minút.
  6. Ak je polievka príliš hustá, pridajte do nej trochu vody. Na konci môžete prid

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *