Ak chcete pripraviť výnimočnú zelerovú polievku, tu je jednoduchý a osvedčený recept:

Suroviny:

  • 4 stredne veľké zelerové hlávky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • nasekaná vňať petržlenovej vňate na ozdobu

 

Vynikajúca zelerová polievka

Postup:

  1. Úplne nakrájajte zelerové hlávky na menšie kúsky. Cibuľu nadrobno nakrájajte, mrkvu aj zemiaky očistite a nakrájajte na malé kocky.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju asi 5 minút, kým nezmäkne a nestane sa sklovitou.
  3. Pridajte nakrájaný zeler, mrkvu, zemiaky a cesnak. Smažte ďalších 5 minút, občas premiešajte.
  4. Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte variť asi 20-25 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Použite mixér na vyrovnávanie polievky do hladkej konzistencie. Ak chcete, môžete ju pred tým nechať trochu vychladnúť.
  6. Polievku ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávajte zelerovú polievku ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou. Ak chcete, môžete ju podávať s čerstvou bagetou alebo pečivom.

Dúfam, že vám tieto pokyny pomôžu pri príprave vynikajúcej zelerovej polievky! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *