Ak chcete pripraviť výnimočnú zelerovú polievku, tu je jednoduchý a osvedčený recept:
Suroviny:
- 4 stredne veľké zelerové hlávky
- 1 veľká cibuľa
- 2 stredne veľké zemiaky
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- nasekaná vňať petržlenovej vňate na ozdobu
Vynikajúca zelerová polievka
Postup:
- Úplne nakrájajte zelerové hlávky na menšie kúsky. Cibuľu nadrobno nakrájajte, mrkvu aj zemiaky očistite a nakrájajte na malé kocky.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju asi 5 minút, kým nezmäkne a nestane sa sklovitou.
- Pridajte nakrájaný zeler, mrkvu, zemiaky a cesnak. Smažte ďalších 5 minút, občas premiešajte.
- Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte variť asi 20-25 minút, kým sa zelenina zmäkne.
- Použite mixér na vyrovnávanie polievky do hladkej konzistencie. Ak chcete, môžete ju pred tým nechať trochu vychladnúť.
- Polievku ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte zelerovú polievku ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou. Ak chcete, môžete ju podávať s čerstvou bagetou alebo pečivom.
Dúfam, že vám tieto pokyny pomôžu pri príprave vynikajúcej zelerovej polievky! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!