Ingrediencie:
– 250 g mungo fazule
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 paradajka
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžička mletej kurkumy
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička rasam prášku (voliteľné)
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Mungo fazuľa polievka

Postup:
1. Namočte mungo fazule cez noc v dostatočnom množstve vody. Druhý deň ich opláchnite a prestavte na stranu.
2. Do hrnca pridajte olivový olej a rozohrejte ho na strednom ohni. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
3. Pridajte do hrnca nakrájanú mrkvu, zemiaky a paradajku a orestujte ich spolu s cibuľou približne 5 minút.
4. Pridajte namočené mungo fazule do hrnca a dolejte zeleninový vývar. Pridajte soľ, čierne korenie, mletú kurkumu, mletú papriku a rasam prášok. Dobre premiešajte všetky ingrediencie.
5. Varíme na strednom ohni približne 30-40 minút, kým sa fazule zmäknú.
6. Keď je polievka hotová, pyrérujte ju s mixérom, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.
7. Servírujte v miske a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
8. Môžete ju podávať s kúskami čerstvého chleba.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *