Potrebujeme:
– 4 veľké zemiaky
– 300 g mletej hovädzej alebo bravčovej šunky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, mletá paprika

 

Pečené zemiaky plnené mletým mäsom

Postup:
1. Zemiaky umyjeme a uvaríme vo vriacej vode, kým nebudú mäkké. Potom ich necháme vychladnúť.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania smažíme, až kým mäso nezmení farbu.
4. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou podľa chuti.
5. Zemiaky rozkrojíme na polovicu a vyrežeme ich vnútro, aby vznikli malé jamky.
6. Do jamiek naplníme pripravenú mäsovú zmes.
7. Plnené zemiaky dáme na plech a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 30 minút, kým nebudú zemiaky dobre prepečené.

Podávame s oblohou podľa chuti, napríklad so zeleným šalátom alebo kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *