Plnka do dobošky je veľmi jednoduchá a chutná príloha, ktorá sa dá pripraviť rýchlo a jednoducho. Tu je recept v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 500 g zemiaky
– 2 vajcia
– 3 PL múka
– 100 g tvrdého syra (najlepšie eidam)
– soľ, korenie, mletá paprika podľa chuti
– olej na vyprážanie

Plnka do dobošky

Postup:
1. Cibuľu a cesnak nadrobno nakrájame.
2. Zemiaky očistíme a umyjeme. Potom ich nastrúhame na jemnom strúhadle.
3. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, až kým nezačnú cibuľky sklovatieť.
4. Pridáme nastrúhané zemiaky a miešame, kým sa zemiaky neuvária a nezmäknú. (Ak sa príliš lepia k hrncu, pridajte trochu vody a miešajte ďalej.)
5. Zmiešame múku s vajcami, soľou, korením a mletou paprikou v mise.
6. Pridáme zemiaky do zmesi a poriadne premiešame, aby sme získali jednotnú hmotu.
7. Sunovat dobošky vymastíme olejom.
8. Do pripravených dobošiek nalejeme zemiakovú plnku a nakrájame na tenké plátky syra. Na vrch môžete pridať aj trochu mletého korenia alebo papriky.
9. Dobošky si zatvorte a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 25-30 minút, kým nezačnú zemiaky na vrchu zlatieť.
10. Podávame horúce a môžete ich servírovať ako prílohu k mäsu, rybám alebo samostatne so šalátom.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave plnky do dobošky. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *