Potrebujete:
– 250 g hladkej múky
– 200 g cukru
– 200 g masla (môže byť aj zmäknuté)
– 4 vajcia
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 balíček prášku do pečiva
– štipka soli
– 125 ml mlieka
Plnka do holej torty
Postup:
1. Predhrejte si rúru na 180 °C.
2. V miske zmiešajte múku a prášok do pečiva.
3. V inej miske ručným mixérom vymiešajte maslo a cukor do peny.
4. Pridajte vajcia, vanilkový cukor a štipku soli. Vymiešajte do hladka.
5. Postupne pridávajte na striedku múku a mlieko, pričom začnite a skončite múkou. Medzi pridávaním stále miešajte.
6. Vymiešané cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu.
7. Tortu pečte v predhriatej rúre približne 30 až 35 minút, alebo pokým nebude zlatistá a pri vložení špáradla do stredu bude suché.
8. Hotovú tortu nechajte vychladnúť v forme, preverte nožom, či sa nelepí, a až potom ju vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
9. A je hotovo! Môžete ju podľa obľúbenia ozdobiť polevou, krémom alebo ovocím.