Plnka do holej torty

Potrebujete:
– 250 g hladkej múky
– 200 g cukru
– 200 g masla (môže byť aj zmäknuté)
– 4 vajcia
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 balíček prášku do pečiva
– štipka soli
– 125 ml mlieka

Plnka do holej torty

Postup:

1. Predhrejte si rúru na 180 °C.

2. V miske zmiešajte múku a prášok do pečiva.

3. V inej miske ručným mixérom vymiešajte maslo a cukor do peny.

4. Pridajte vajcia, vanilkový cukor a štipku soli. Vymiešajte do hladka.

5. Postupne pridávajte na striedku múku a mlieko, pričom začnite a skončite múkou. Medzi pridávaním stále miešajte.

6. Vymiešané cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu.

7. Tortu pečte v predhriatej rúre približne 30 až 35 minút, alebo pokým nebude zlatistá a pri vložení špáradla do stredu bude suché.

8. Hotovú tortu nechajte vychladnúť v forme, preverte nožom, či sa nelepí, a až potom ju vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

9. A je hotovo! Môžete ju podľa obľúbenia ozdobiť polevou, krémom alebo ovocím.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *