Plnka do jahňaciny

Plnka do jahnaciny je vynikajúcou voľbou pre každého milovníka jahniatka. Tu je recept na túto skvelú plnku v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 500 g jahňacieho mäsa (bez kostí)
– 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
– 1 vajce
– 4 plátky bieleho chleba, namočené v mlieku
– 1/2 šálky sušených nových sliviek
– 1/4 šálky mletých orechov
– 2 lyžice tymianu
– Soľ a korenie podľa chuti
– 2 lyžice masla

Plnka do jahňaciny

Postup:
1. V panvici rozpálte maslo a orestujte cibuľu a cesnak až do zlatista.
2. V mixéri umelte namočený chlieb.
3. V miske zmiešajte jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, chlieb, vajce, sušené slivky, mleté orechy, tymian, soľ a korenie podľa chuti.
4. Premiešajte všetky ingrediencie dohromady, až kým sa všetko dobre nespojí.
5. Plnku môžete použiť na jahňacie mäso podľa svojho výberu. Odporúčame ju napríklad použiť pre plnenie jahnacích kotlíkov alebo do roluád.
6. Plnku do jahnaciny pečte pri teplote 180 stupňov po dobu približne 30 – 40 minút, až kým nie je mäso dobre upečené.

Plnka do jahnaciny je hotová a pripravená na podávanie. Môžete si ju vychutnať s prílohami ako zemiaky alebo šalátom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *