Recept na plnku do kornútok:

Potrebujeme:

– 300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmesové)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lístok bobkového listu
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžičku mletej sladkej papriky
– 1 lyžičku sušenej majoránky
– olej na smaženie

Plnka do kornútkov

Postup:

1. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.

2. Na panvici s trochou oleja orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.

3. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania dusíme, kým mäso nezmäkne.

4. Pridáme bobkový list, soľ, korenie, sladkú papriku a majoránku. Všetko dobre premiešame a dusíme ešte pár minút, aby sa dochutila plnka.

5. Varte plnku ešte asi 5 minút, aby sa chuti prenikla aj do mäsa.

6. Hotovú plnku necháme vychladnúť.

Plnku môžeme použiť na klasické kornútky alebo aj na iné druhy cesta, napríklad listové cesto. Doplniť môžeme aj inými prísadami podľa chuti, ako sú napríklad nasekaná zelenina, syr alebo bylinky.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *