Plnka do korpusu je skvelým spôsobom, ako dodať torte šťavnatosť a chuť. Tu je jednoduchá receptúra pre plnku do korpusu v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 250 ml mlieka
– 200 g cukru
– 4 vaječné žĺtky
– 2 lyžice múky
– 2 lyžice škrobu
– 1 vanilkový cukor
– 250 ml smotany na šľahanie

Plnka do korpusu

Postup:
1. V hrnci zohrejte mlieko spolu s 150 g cukru na strednom ohni a nechajte zmes zovrieť.

2. V miske zmiešajte vaječné žĺtky, zvyšný cukor, múku, škrob a vanilkový cukor. Dobre premiešajte, aby ste získali hladkú zmes.

3. Opatrne prilejte teplé mlieko k zmesi žĺtkov, pričom neustále miešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

4. Vlejte obsah misy späť do hrnca a varte na miernom ohni stále miešajte, až kým zmes nezhustne. Môže to trvať asi 5-7 minút.

5. Keď je zmes dostatočne hustá, odstráňte hrniec z tepla a nechajte ju úplne vychladnúť.

6. V samostatnej miske dobre vyšľahajte smotanu na šľahanie, až kým nevytvorí pevný šľahač.

7. Pomaly pridávajte vyšľahanú smotanu do úplne vychladnutej zmesi a jemne premiešajte, aby ste získali hladkú a krémovú textúru.

Plnka je teraz pripravená na použitie! Môžete ju použiť na naplnenie korpusu složenky, torty alebo ďalších dezertov. Vychladená plnka sa ľahko rozotrie na korpus a dodať mu lahodnú chuť a bohatšiu štruktúru.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *