Plnka do sisiek je tradičná a lahodná náplň, ktorú si môžete pripraviť aj doma. Tu je recept v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:
– 500 gramov mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 vajcia
– 2 lyžice strúhanej múky
– Soľ, korenie a mletá paprika podľa chuti
– olej na smaženie

 

Plnka do šišiek

Postup:
1. Cibuľu a cesnak očistíme a jemne nakrájame.
2. Mäso nakrájame na menšie kusy.
3. V panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú.
4. Pridáme mäso a dusíme ho, až kým nebude mäso mäkké a šťavnaté.
5. Mäso premelieme v mlynčeku na mäso a vrátime späť do panvice.
6. Pridáme soľ, korenie a mletú papriku podľa chuti.
7. V miske zmiešame vajcia a múku. Túto zmes pridáme do mäsa v panvici a dobre premiešame, až kým sa všetko spojí.
8. Plnku necháme vychladnúť.
9. Keď je plnka ochladená, môžeme ju použiť na plnenie sisek.
10. Sisečky naplníme pripravenou plnkou a dobre ich uzavrieme.
11. Prichystané sisečky opražíme na panvici v trochu oleja z každej strany, až kým nebudú zlatisté a pekné.

Takto pripravenú plnku do sisiek môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k iným pokrmom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *