Potrebujete:
– 4 kúsky kuracieho mäsa (hrudka, stehno, alebo kuraťať)
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica sladkej papriky
– soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
– 2 lyžice oleja
– 200 ml vývaru
Plnka do kuraťa bez pečienky recept
Postup:
1. Kuracie mäso opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
2. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na malé kúsky. Cesnak pretlačte.
3. V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju do zlatista.
4. Pridajte pretlačený cesnak a kuracie mäso. Opekajte pár minút, kým mäso nezbľedne z každej strany.
5. Pridajte sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Nechajte chvíľu opiecť, aby sa arómy uvoľnili.
6. Zalejte vývarom a nechajte mierne povariť až do zmäknutia mäsa, asi 30-40 minút.
7. Varené mäso podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakovými lupienkami.
Dobrú chuť!
Tento recept vyzerá skvele! Milujem kuracie mäso a určite vyskúšam plnku. Cibuľa a cesnak dodajú úžasnú chuť. Dúfam, že sa mi to podarí tak dobre ako na obrázku!
Super recept! Rád varím a toto vyzerá jednoducho, ale chutne. Určite to skúsim urobiť na nedeľný obed. Ďakujem za skvelý tip, určite sa s rodinou potešíme!
Wow, to vyzerá fantasticky! Nikdy som neskúšal plnku do kuraťa, ale s týmto receptom sa odvážim. Môže to byť skvelé aj pre návštevy! Dúfam, že to bude chutiť ako na obrázku.
Toto je presne to, čo hľadám! Rýchly a jednoduchý recept na chutné jedlo. Kuracie mäso milujem a s touto plnkou určite zapôsobím na hostí. Ďakujem za inšpiráciu!