Plnka do kuraťa na plech

 

Tu máte jednoduchý návod na prípravu náplne do kuracieho mäsa na plechu:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 1 vajce
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej kurkumy
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Náplň do kuracieho mäsa na plechu

Postup prípravy:

  1. V miske spojte mleté kuracie mäso, nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce, oregano, papriku, kurkumu, soľ a korenie.
  2. Dobre premiešajte, aby sa zložky pekne prepojili.
  3. Predhrejte rúru na 180 °C.
  4. Plech vymažte olejom alebo vystelte papierom na pečenie.
  5. Pripravenú zmes rozložte na plech a vytvarujte podľa svojej predstavy, napríklad do valčekov alebo misiek.
  6. Plech s mäsom vložte do vyhriatej rúry a pečte približne 25-30 minút, alebo kým nie je mäso dôkladne prepečené a príjemne vonia.
  7. Servírujte náplň do kuracieho mäsa na plechu s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou alebo šalátom.

Dúfam, že vám tento recept bude chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať. Prajem dobrú chuť!

 

Plnka do kuraťa na plech - 2

2) Plnka do kuraťa na plech

Ingrediencie:

Ako dlho sa varia vajcia na mäkko?

Ako dlho sa varia vajcia na mäkko?

Čítať viac »

Na náplň:

  • 200 g chleba (najlepšie staršieho)
  • 100 ml mlieka
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g slaniny (môže byť nahradená hubami pre vegetariánsku variantu)
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušeného majoránu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajíčka
  • 100 g nasekaných vlašských orechov (voliteľné)
  • 50 g čerstvej petržlenovej vňate (nasekanej)

Na kura:

  • 1 celé kura (približne 1,5 kg)
  • Soľ a čierne korenie
  • Olivový olej alebo maslo na potretie

Postup:

  1. Príprava náplne:

    • Chlieb nakrájajte na malé kocky a vložte do misky. Zalejte ho mliekom a nechajte odstáť, kým nezmäkne.
    • Na panvici s trochou oleja na strednom ohni opražte nasekanú cibuľu do zlatista, potom pridajte nasekaný cesnak a slaninu. Smažte, kým slanina nie je chrumkavá.
    • Do misky s chlebom pridajte opečenú cibuľu so slaninou, tymián, majorán, soľ, korenie, orechy a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešajte.
    • Na záver pridajte do náplne vajíčka a znovu dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
  2. Príprava kuraťa:

    • Rúru predstavte na 180 °C.
    • Kura dôkladne umyte a osušite. Osoľte a okoreňte zvonku aj zvnútra.
    • Do dutiny kuraťa vložte náplň a dobre ju zafixujte, aby sa pri pečení nevytlačila. Ak potrebujete, môžete kura zabezpečiť špáradlami alebo niťou.
    • Kura potrite olivovým olejom alebo rozpusteným maslom, aby dostalo krásnu zlatú farbu.
  3. Pečenie:

    • Kura položte na plech alebo do pekáča a vložte do predhriatej rúry.
    • Pečte asi 1,5 hodiny, alebo kým nie je kura dôkladne prepečené (vnútorná teplota by mala dosiahnuť 75 °C) a koža by mala byť pekne chrumkavá. Ak by sa kure prehnalo hnednúť, môžete ho prikryť alobalom.
  4. Podávanie:

    • Po upečení nechajte kura oddýchnuť asi 10 minút, potom ho nakrájajte a servírujte s prílohou podľa vlastného výberu (napríklad pečené zemiaky, zeleninový šalát).

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Jarmila Bartovic píše:

    Článok je veľmi užitočný, ďakujem za skvelý recept!

  2. Benjamin12 píše:

    Neviem čo by som bez tohto receptu robil, pečiem si tento nádherný pokrm pravidelne.

  3. Ivana Kralikova píše:

    Tento recept je skvelý, som rada, že som ho našla. Veľmi chutný výsledok!

  4. Vincent57 píše:

    Ďakujem za tento recept, veľmi jednoduchý a chutný! Určite vyskúšam.

  5. Rudolf70 píše:

    Super nápad na plnku do kuracieho mäsa. Mňam, už teraz sa teším na večeru!

  6. Matilda Pasek píše:

    Dúfam, že mi to bude aj takto chutiť ako vyzerá na obrázku. Držte mi palce!