Na prípravu náplne do kuraťa s pečienkou budete potrebovať tieto suroviny:
– 2 kusy kuracieho mäsa určeného na plnenie
– 200 g kuracej pečienky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 vajcia
– 3 plátky vychladnutej veky
– soľ
– mleté čierne korenie
– mletá sladká paprika
– rastlinný olej na opekanie
Recept na plnku do kuraťa s pečienkou
Postup:
1. Kuracie mäso dôkladne umyjeme a osušíme pomocou papierových utierok. Prekrojíme ho po celej dĺžke, pričom dolná časť by mala mať menej mäsa na pečenie, čo uľahčí plnenie.
2. Kuraciu pečienku dôkladne očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a veľmi na jemno nakrájame.
3. Na panvici zahrejeme trošku oleja a na ňom opekáme cibuľu do sklovita.
4. K opraženej cibuli pridáme kuraciu pečienku a pokračujeme v opekání, aby bola dobre prepečená. Ak je to potrebné, môžeme pridať viac oleja.
5. Po dokončení pečenia pečienky pridáme nakrájaný cesnak a štipku mletej sladkej papriky a všetko spolu dôkladne premiešame.
6. Veku namočíme do vody, aby zmäkla, a následne ju jemne vyžmýkame a primiešame k opraženej pečienke.
7. Vajcia rozšľaháme a pridáme do zmesi pečienky, dobre premiešame. Podľa chuti môžeme pridať soľ a mleté čierne korenie.
8. Vzniknutou náplňou naplníme kuracie mäso. Ak je to nevyhnutné, môžeme použiť špáradlo na utesnenie mäsa. Prebytočnú plnku je možné použiť na prípravu náplní do pirohov alebo šišiek.
9. Mäso umiestnime na vymastený plech alebo pekáč a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 až 40 minút, kým nie je mäso dostatočne prepečené.
10. Po upečení necháme mäso chvíľu odstáť a následne podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Môže to byť zemiaková kaša, ryža alebo šalát. Prajeme vám dobrú chuť!