Mleté mäso je skvelým základom pre slané muffiny. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 200 g mletého mäsa (môžete použiť hovädzie, bravčové alebo kuracie mäso)
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica oleja
- 150 ml mlieka
- 2 vajcia
- 200 g múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- soľ a korenie podľa chuti
- Opcionálne: strúhanka, šťava zo surových zemiakov
Slané muffiny z mletého mäska
Postup:
- Rozohrejte rúru na 180 °C a pripravte si pekáčik na muffiny s papierovými košíčkami.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až sa zlatisto zoskladajú.
- Pridajte mleté mäso a smažte ho, kým nebude dobre prepečené. Mäso môžete podľa chuti dochutiť soľou, korením alebo ďalšími obľúbenými prísadami.
- V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, mlieko a vajcia. Pridajte orestovanú zmes s mletým mäsom a dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
- Ak chcete mať muffiny ešte šťavnatejšie, pridajte do cesta trochu strúhanky alebo niekoľko lyžíc šťavy zo surových zemiakov.
- Rozotrite cesto do pripravených papierových košíčkov v pekáčiku na muffiny.
- Pečte vo vyhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo kým muffiny nezískajú zlatistú farbu a nevydržia na dotyk.
- Nechajte muffiny vychladnúť niekoľko minút pred podávaním.
Môžete si ich vychutnať ako samostatné občerstvenie alebo ako súčasť pikantného brunchu. Dobrú chuť!