Chutná Vareška

Francúzske zemiaky s klobásou

Francúzske zemiaky s klobásou

Často sa nudíma  vysmýšľam kadejaké recepty, ale ak nemám čo navaroť tak francúzske zemiaky s klobásou je to jediné čo mi vždy napadne. Nemusím sa pri tomto recepte trápiť a zaroveň je to jednoduchosť, ktorá stále chutí. A keďže je tam klobáska, tak o miluje aj manžel. Niekedy to nahradím klobasou alebo len tak mäsom.

 

Budeme potrebovať teito potraviny na prípravu:

  • 12-14 uvarených zemiakov v šupke
  • lyžica masla
  • šoľ
  • korenie
  • 2 – 3 klobásy
  • 4 ks uvarených vajíčok na tvrdo
  • 250 ml 12% smotanvy na varenie
  • 2 ks vajíčok
  • pažitka alebo petržlenová vňať

 

Príprava: Francúzske zemiaky s klobásou

Do do vysokého hrnca s osolenej vodoy si dáme v šupke variť naše zemiaky. Počkáme kým vychladnú, potom ich ošúpeme a pokrájame na plátky. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú omastíme maslom. Rozložíme na ňu naše nakrájané zemiaky a troha ich osolíme.

Na zemiaky dáme na kolieska nakrájanú klobásu, vajíčka a znova som ich osolila. Takto som ukladala zemiaky, vajíčka a klobasu, ale majte na pamúti, že zemiaky musia byť posledné čo položíte na vrch.

Takto navrstvené zemiyk som pokvapkala trochou oleja, ale najme som na nich rozotrela maslo. Potom som ich zaliala smotanou a rozšľahanými vajciami. A opúť som posolila a dozdobila pažiťkou alebo nasekanou petržlenovou vňaťkou.

Piekal som to tak 40 minút na 180 stupňov celzia. Podávame s kyslou uhorkou alebo šalátom.
Dobrú chuť priatelia.

 

Vyskúúšajte aj tento môj recept: Francúzske zemiaky trochu inak. Ml´ôj orginálny recept z roku 2021, ale stále vynikajúci.

Francúzske zemiaky s klobásou

Francúzske zemiaky s klobásou

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *