Slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom 

Tieto slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom sú vynikajúcou voľbou ako sýtne raňajky alebo ľahký obed. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Potrebujete:

  • 250 ml kefíru
  • 1 ½ šálky hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku cukru
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 2 jarné cibuľky (najemno nakrájané)
  • 4 vajcia na opekanie
  • olej na smaženie

 

Slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom 

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, kefír, vajce, soľ a cukor. Dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  2. Pridajte cesnak a jarnú cibuľku do cesta a opäť premiešajte.
  3. Rozohrejte olej na strednom ohni v hrnci alebo panvici.
  4. Vezmite lyžicu cesta a nalejte ho do horúceho oleja, vytvárajúc malé lievance. Uistite sa, že ich rozmiestnite rovnomerne na panvicu.
  5. Opražte lievance z oboch strán do zlatista. Odložte ich na kuchynský papier, aby sa odstránil prebytočný olej.
  6. Na tej istej panvici opečte vajcia podľa vášho gusta.
  7. Servírujte lievance s opekanými vajcami a pridajte prípadne ďalšiu jarnú cibuľku ako dekoráciu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *