Palacinkové rezance do polievky recept

Naša najobľúbenejšia náhrada klasických kupovaných rezancov do polievky. Najčastejšie ich robím do vývaru, hlavne vtedy ak zabudnem kúpiť cestoviny. Sú oveľa rýchlejšie, ako by som mala robiť klasické rezance z cesta a pre nás už aj chutná alternatíva.

Palacinkové rezance do polievky recept

Domáce rezance do polievky

Návod na prípravu palacinkových rezancov do polievky:

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 150 g múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 lyžica oleja

Postup:

  1. V jednej miske vymiešajte vajcia s mliekom.
  2. Postupne pridávajte múku do zmesi a premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto bez hrčiek.
  3. Pridajte soľ a olej a znovu premiešajte cesto.
  4. Rozpálte panvicu na stredne vysokú teplotu a nechajte ju predhriať.
  5. Nalejte malé množstvo cesta na panvicu a rozpohybujte panvicou, aby sa cesto rovnomerne rozlievalo po celej ploche.
  6. Palacinku otočte, keď začne horná strana zasychať a spodná strana sa zhnedne.
  7. Pečieme palacinky až do zlatohneda na oboch stranách.
  8. Hotové palacinky nechajte vychladnúť na doske.
  9. Potom ich zviniete a nakrájate na tenké rezance pomocou ostrého noža.
  10. Hotové rezance pridajte do vývaru a varíme krátku dobu, až kým nie sú mäkké.

Tip: Ak chcete rezance ešte krehkejšie, môžete do cesta pridať trochu šľahačky.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *