Na prípravu spargle budete potrebovať čerstvú sparglu, maslo, citrónovú šťavu, soľ a korenie.

1. Najprv je potrebné ošetriť sparglu – odrežte suchý koniec a ošúpte povrch špargle, ak je potrebné.
2. V hrnci alebo veľkom hrnci soľenej vody dajte variť sparglu asi 2-3 minúty, kým sa nezmäkne. Potom zvyšte sparglu do ľadovej vody, aby sa zastavila varenie.
3. Na panvici rozpustite maslo a pridajte ošúpanú sparglu. Opečte sparglu asi 5-7 minút, občasne miešajte.
4. Pridajte citrónovú šťavu, soľ a korenie podľa chuti. Opečte sparglu ešte pár minút, aby sa všetky chute spojili.
5. Sparglu môžete servírovať ako prílohu k mäsu alebo rybe, alebo ju môžete použiť ako zložku do šalátov či cestovín.

 

Ako pripraviť špargľu?

Pochutnajte si!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *