Ingrediencie:
– 500 g kuracích pecienok
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
– 2 vajcia
– 3 lyžice strúhanky
Plnka do kuraťa z kuracích pečienok
Príprava:
1. Kuracie pečienky dôkladne umyte a pokrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky.
3. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nebudú zlatisté.
4. Potom pridajte kuracie pečienky a za stáleho miešania ich opražte do mäkka.
5. Osolte a okoreňte podľa chuti.
6. V mise dobre vyšľahajte vajcia a pridajte k nim opečené kuracie pečienky. Premiešajte.
7. Následne pridajte strúhanku a znova dôkladne premiešajte.
8. Zmesou naplňte vnútro kuracieho mäsa a dobre posypte strúhankou z vonkajšej strany.
9. Hotové plnky položte na vymastený plech a pečte ich v predhriatej rúre na 180°C asi 40-45 minút, kým nebudú pekne zlatisté.
Podávajte plnky do kurata s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou, zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Toto je skvelý recept! Plnka do kuraťa z kuracích pečienok vyzerá veľmi chutne. Už sa teším, keď to vyskúšam. Určite budem variť podľa týchto krokov, lebo sú jasné a jednoduché. Dúfam, že aj mne sa podarí tak dobré jedlo ako na obrázku!
Super nápad na plnku! Nikdy by ma nenapadlo použiť kuracie pečienky. Ďakujem za recept, určite to skúsim tento víkend. Vždy hľadám nové jedlá, ktoré by potešili moju rodinu a toto vyzerá ako víťaz!
Wow, ten recept sa mi páči! Veľmi jasne napísané kroky a ingrediencie sú dostupné. Myslím, že si to pripravím na rodinný obed. Mám rád kuracie jedlá a táto plnka je určite niečo špeciálne!
Konečne som našiel niečo nové na varenie! Plnka do kuraťa z kuracích pečienok znie úžasne. Určite vyskúšam tento recept a verím, že aj moja rodina bude nadšená. Dobrú chuť všetkým, ktorí si to pripravia!