Plnka do orieškov zo salka

Potrebné suroviny:
– 1 a 1/2 šálky vlašských orechov
– 1/4 šálky podrvených orechov
– 1/4 šálky medu
– 2 lyžice masla
– 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
– štipka soli
– 1/2 šálky čokoládových kúskov (nepovinné)

 

Plnka do orieškov z mlieka kondenzovaného

Postup:
1. V menšom hrnci povaríme maslo s medom na nízkom ohni a necháme to schladiť.

2. Do mixéra vložíme vlašské orechy spolu s podrvenými orechmi a mixujeme, až kým nevznikne hrudkovitá zmes.

3. Pridáme vanilkový extrakt a soľ a znova všetko premiešame.

4. Zmes presunieme do misky a ak používame, pridáme čokoládové kúsky. Dobre premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.

Poháre na dezerty

Poháre na dezerty

Čítať viac »

5. Zmesou naplníme formičky na oriešky zo mlieka kondenzovaného a poriadne ich utlačíme.

6. Oriešky s plnkou uložíme do chladničky na niekoľko hodín, aby ztuhli.

7. Po stuhnutí ich môžeme servírovať a užívať si ich skvelú chuť.

Toto je základný recept na plnku do orieškov z mlieka kondenzovaného. Samozrejme, môžete ho variabilne upravovať a pridávať rôzne sušené ovocie, semienka alebo ďalšie suroviny podľa svojho vkusu. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *