Potrebujeme:
– 1 celé kuracie prso
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 čajová lyžička soli
– 1 čajová lyžička mletej papriky
– 1 čajová lyžička cesnakového prášku
– 1 čajová lyžička tymiánu
– 1 čajová lyžička rascepu (voliteľné)
Plnka do pečeného kuraťa
Postup:
1. Rúru predhrievajte na teplotu 200 stupňov Celzia.
2. V malej mise skombinujte olivový olej, soľ, papriku, cesnak a tymián. Ak máte záujem, môžete pridať aj rascepu pre zaujímavejšiu príchuť.
3. Kuracie prso dôkladne umyte a osušte pomocou kuchynského papiera. Následne povrch jemne narežte.
4. Natrejte prsia pripravenou zmesou z oboch strán a dobre ich vmasírujte, aby sa chute dostali aj do vnútra mäsa.
5. Plech vystlite papierom na pečenie a položte naň prsia.
6. Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým kuracie mäso nie je úplne prepečené.
7. Po upečení nechajte prsia chvíľu oddychovať pred podávaním. Môžete ich servírovať ako hlavnú úlohu s prílohou alebo ich využiť do šalátov, sendvičov či wrapov.
8. Prajeme dobrú chuť!