Čo potrebuješ:
– 200 g horkej čokolády
– 100 g práškového cukru
– 120 ml smotany na šľahanie
– 50 g masla
– príchuť podľa tvojho výberu (napr. vanilka, rum, káva)
– formičky na pralinky
Plnka do praliniek
Postup:
1. Roztop horúcou vodou 100 g čokolády a nech ju vyleješ do formičiek tak, aby bola vyplnená cca do polovice. Daj potom formičky na pol hodiny do chladničky, aby sa čokoláda zformovala.
2. Do kastroly daj smotanu a ohrej ju na miernom ohni, ale nedovoľ jej zovrieť.
3. Pridaj do teplej smotany maslo a cukor. Pomaly miešaj, kým sa cukor úplne nerozpustí a hmota začne jemne bublikať.
4. Primiešaj príchuť podľa tvojho výberu.
5. Vyber z chladničky formičky, vytvor z nadštiknutej hmoty menšie guličky a daj ich na vrch čokolády v formičkách.
6. Opäť nechaj formičky v chladničke stuhnúť – tentokrát aspoň hodinu.
7. Využi zvyšných 100 g horkej čokolády a roztop ju nad horúcou vodou. Následne ju nalej na vrch praliniek v formičkách, a to tak, aby boli úplne do vyššej časti zaplnené.
8. Daj praliniek ešte raz do chladničky a nech ich stuhnúť.
9. Keď sú pralinky úplne stuhnuté, môžeš ich opatrne vybrať z formičiek a podávať.
Dobrú chuť!