Plnka do šišiek je osvedčená a chutná náplň, ktorú si môžete zhotoviť aj vo vlastnej kuchyni. Tu je recept v slovenčine:
Potrebujeme:
– 500 gramov mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 vajcia
– 2 lyžice strúhanej múky
– Soľ, korenie a mletá paprika podľa vlastnej chuti
– olej na vyprážanie
Plnka do šišiek
Postup:
1. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno.
2. Mäso rozkrájame na menšie kusy.
3. V panvici rozohrejeme trochu oleja a podusíme cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú.
4. Pridáme mäso a dusíme, až kým nezíska požadovanú mäkkosť a šťavnatosť.
5. Mäso prelisujeme v mlynčeku na mäso a opäť vložíme do panvice.
6. Osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku podľa osobných preferencií.
7. V miske dôkladne zmiešame vajcia a múku. Túto zmes spojíme s mäsom v panvici a dobre premiešame, kým sa všetko neprepojí.
8. Plnku necháme vychladnúť.
9. Akonáhle je plnka ochladená, môžeme ju využiť na naplnenie šišiek.
10. Šišky naplníme pripravenou náplňou a dôkladne ich uzatvoríme.
11. Naplnené šišky opražíme na panvici s trochou oleja z oboch strán, až kým nezískajú zlatistý vzhľad.
Takto zhotovenú plnku do šišiek môžete servírovať ako samostatný pokrm alebo ako prílohu k iným jedlám. Prajeme dobrú chuť!