Plnka do slaných košíčkov

Naše potreby pre tento recept sú nasledovné ingrediencie:
– 200 g hladkej múky
– 100 g masla (rozpustené je taktiež akceptovateľné)
– 100 g stierky
– 1 vajíčko
– štipka soli
– 3-4 lyžice vody

 

Plnka do slaných košíkov

Návod na prípravu:

1. V miske spojíme múku, stierku a soľ.

2. Pridáme maslo a miešame, až kým nedosiahneme drobivú textúru.

3. Postupne zapracujeme vajíčko a vodu, dôkladne premiešame a vypracujeme cesto. V prípade, že je cesto príliš suché, pridáme ešte trochu vody.

4. Cesto necháme odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.

Kuracie prsia s ricottou a špenátom

Kuracie prsia s ricottou a špenátom

Čítať viac »

5. Po odpočinutí cesto rozvaľkáme na plát hrúbky približne 2-3 mm.

6. S pomocou pohára alebo formičky vykrajujeme kruhy a formujeme slané košíčky, ktoré môžeme umiestniť do formy na košíčky.

7. Košíčky pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 10-15 minút, alebo kým nezískajú zlatistý nádych.

8. Po upečení nechajme košíčky vychladnúť a môžeme ich plniť podľa vlastnej chuti, napríklad syrovou plnkou, zeleninovou nátierkou alebo inými lahôdkami.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *