Prísady:
– 125 g hladkej múky
– 125 g krupicového cukru
– 6 ks vajec
– 1 balenie vanilkového cukru
– 1 lyžička prášku do pečiva
Plnka do tortových oplátok
Postup:
1. V mise si zmiešame múku, cukor a vanilkový cukor.
2. Oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme do tuha.
3. Do suchých prísad vmiešame žĺtka a postupne pridávame vyšľahané bielka.
4. Nakoniec vmiešame prášok do pečiva.
5. Zmes dáme odpočívať aspoň hodinu do chladničky.
6. Troubu si predhrejeme na 180 stupňov.
7. Tortové oplátky piečeme na plechu vyloženom papierom na pečenie.
8. Na papier nakreslíme kruhy s priemerom 12 cm a lyžicou dejeme do stredu kruhu malé množstvo cesta.
9. Oplatky pečieme v hornej časti trúby približne 3-4 minúty, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
10. Po upečení ich rýchlo odlepujeme od plechu a stočíme do podlhovastých valčekov.
Hotové plnky do tortových oplátkov môžeme podávať samostatne, alebo ich použiť na zdobenie torty.
Prajem vám dobrú chuť!