Zloženie:
– 125 g jemnej múky
– 125 g kryštálového cukru
– 6 kusov vajec
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Plnka pre tortové oplátky
Pokyny:
1. V miske skombinujeme múku, cukor a vanilkový cukor.
2. Bielka oddeľujeme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
3. K suchým ingredienciám pridáme žĺtky a postupne zapracujeme vyšľahané bielka.
4. Na záver pridáme prášok do pečiva.
5. Zmes necháme oddychovať minimálne jednu hodinu v chladničke.
6. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.
7. Tortové oplátky pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie.
8. Na papier nakreslíme kruhy s priemerom 12 cm a lyžicou umiestnime do stredu kruhu malé množstvo cesta.
9. Oplatky pečieme v hornej časti rúry približne 3-4 minúty, kým nezískajú zlatohnedý vzhľad.
10. Po upečení ich rýchlo odlepujeme od plechu a rolíme do podlhovastých valčekov.
Hotové plnky pre tortové oplátky môžeme servírovať samostatne, alebo ich použiť na dekoráciu torty.
Prajem vám dobrú chuť!