Ingrediencie:
– 4 vajcia
– 200 g cukru
– 200 g hladkej múky
– 2 lyžice kakaa
– 1 vanilkový cukor
– 1 prášok do pečiva
– 250 ml smotany na šľahanie
– 200 g masla
– 200 g čokolády na varenie
Plnka do torty recept
Postup:
1. Kumeláre sa vajcia s cukrom, až kým hmota nezhustne.
2. Postupne pridávať múku, kakao, vanilkový cukor a prášok do pečiva a miešať do hladka.
3. Pripravenú zmes naliať do vymastenej a vysypanej tortovej formy.
4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30-35 minút, alebo kým je vnútro pečené.
5. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
6. Vytlačíme z masla a čokolády náplň a dáme ich do misy.
7. Varením vodnej kúpeľom rozpustíme maslo s čokoládou.
8. Po vychladnutí hmota začne zhustnúť.
9. Zatiaľ sme krém pomiešali s vanilkovým cukrom a smotanou.
10. Na plnku položíme druhý korpus a vrchnú časť torty posypeme čokoládou asociálnom.
11. Tortu chladíme v chlade aspoň dve hodiny, aby krém stuhol.
12. Hotovú tortu môžeme užeť a podávať.