Plnka do torty recept

Ingrediencie:
– 4 vajcia
– 200 g cukru
– 200 g hladkej múky
– 2 lyžice kakaa
– 1 sáček vanilkového cukru
– 1 prášok do pečiva
– 250 ml šľahačky
– 200 g masla
– 200 g varenej čokolády

 

Recept na tortovú plnku

Postup:
1. Vyšľahajte vajcia s cukrom, kým zmes nezhustne.
2. Postupne pridávajte múku, kakao, vanilkový cukor a prášok do pečiva a dobre premiešajte, až kým nebude hladká.
3. Hotovú zmes vylejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
4. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov C približne 30-35 minút, alebo kým je korpus prepečený.
5. Po upečení nechajte korpus vychladnúť.
6. Roztopte maslo s čokoládou a presuňte do miesy.
7. Varením vo vodnom kúpeli rozpustite maslo a čokoládu dohladka.
8. Po ochladení začne hmota hustnúť.
9. Zatiaľ pripravte krém zmiešaním smotany a vanilkového cukru.
10. Na plnku položte druhý korpus a vrch torty posypte nastrúhanou čokoládou.
11. Tortu umiestnite do chladničky aspoň na dve hodiny, aby krém stuhol.
12. Hotovú tortu môžete nakrájať a podávať.

Ako dlho sa varí kukurica v tlakovom hrnci?

Ako dlho sa varí kukurica v tlakovom hrnci?

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *