Plnka do torty z kyslej smotany

Potrebujeme:

– 400 ml kyslej smotany
– 200 g práškového cukru
– 1 vanilkový cukor
– 2 balíčky želatíny
– 100 ml vody
– 250 g piškótov

 

Plnka do torty z kyslej smotany

Postup:

1. Piškóty nasekáme na väčšie kusy a umiestnime ich na dno tortovej formy. Dno by malo byť dôkladne zakryté piškótmi.

2. Želatínu vložíme do 100 ml studenej vody a necháme ju približne 10 minút napučať.

3. Kyslú smotanu preložíme do väčšej misy a vmiešame do nej práškový cukor spolu s vanilkovým cukrom. Dôkladne premiešame, aby sa cukor rozpustil.

Hovädzie mäso na šťave

Hovädzie mäso na šťave

Čítať viac »

4. Namočenú želatínu prenesieme do hrnca a na miernom plameni ju zahrejeme, kým sa nezhustí (nesmieme ju variť).

5. Teplú želatínu postupne vmiešame do kyslej smotany a nepretržite miešame, aby sa ingrediencie dobre skombinovali.

6. Hotovú smotanovú plnku vlejeme na pripravené piškóty vo forme a umiestnime do chladničky na najmenej 3 hodiny, aby stuhla.

7. Po vychladení je plnka pripravená na podávanie. Pred servírovaním môžeme tortu ozdobiť ovocím, šľahačkou alebo čokoládovou polevou.

Poznámka: Tento recept je určený pre tortovú formu s priemerom 26 cm; ak máte inú veľkosť, upravte množstvo ingrediencií.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *