Plnka do torty zo salka

Ingrediencie:
– 200 g sódy
– 200 g práškového cukru
– 200 g múky
– 200 g masla
– 4 vajcia
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 lyžička kypriaceho prášku
– štipka soli
– pohár kyslej smotany
– 2 lyžice kávy

 

Plnka do torty zo salka

Postup:
1. V miske zmiešajte múku, sódu, kypriaci prášok a štipku soli.
2. V druhej miske vymiešajte maslo, práškový cukor a vanilkový cukor, až kým nevznikne krémová hmota.
3. Postupne pridávajte vajcia do smotany a dobre premiešajte.
4. Potom pridajte postupne suché ingrediencie z prvej misky a zmiešajte do hladka.
5. Do cesta pridajte kyslú smotanu a kávu a premiešajte.
6. Prikryte cesto a nechajte ho v chladničke odpočívať aspoň 1 hodinu.
7. Po uplynutí času cesto nalejte do tortovej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút, alebo kým nevyplýva suchý zubatý kolík.
8. Po upečení nechajte tortu vychladnúť a následne ju ozdobte podľa svojej predstavy.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *