Ingrediencie:
– 200 g jedlej sódy
– 200 g práškového cukru
– 200 g pšeničnej múky
– 200 g maslovej nátierky
– 4 kusy vajec
– 1 balenie vanilkového cukru
– 1 čajová lyžička prášku do pečiva
– štipka soli
– pohár kyslej smotany
– 2 lyžice kávy
Plnka do torty zo salka
Postup:
1. V mise dôkladne zmiešajte múku, jedlú sódu, prášok do pečiva a štipku soli.
2. V inej miske šľahajte maslo, práškový cukor a vanilkový cukor, kým sa nevytvorí hladká krémová konzistencia.
3. Postupne vkladajte vajcia do smotany a dôkladne premiešajte.
4. Následne pridávajte suché zložky z prvej misy a miešajte, až kým nezískate hladké cesto.
5. Do cesta vmiešajte kyslú smotanu a kávu a dobre premiešajte.
6. Zakryte cesto a nechajte ho odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu.
7. Po uplynutí doby vylejte cesto do tortovej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 – 40 minút, alebo kým nie je suchý zubový tester.
8. Po upečení nechajte tortu vychladnúť a potom ju ozdobte podľa vlastných predstáv.
Dobrú chuť!