Plnka - medové pláty

Tu je recept na prípravu plnky medového plátu:

– 250 g hladkej múky
– 100 g medu
– 3 vajcia
– 100 ml mlieka
– 80 g cukru
– 1/2 balenia prášku do pečiva
– štipka soli
– vanilkový cukor podľa chuti

 

Plnka – medové pláty

1. V mise zmiešajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridajte med a dobre premiešajte.
2. Pridajte múku s práškom do pečiva a soľou a opäť dobre premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
3. Postupne pridávajte mlieko, až kým nedosiahnete konzistenciu hustejšej kaše. Cesto by malo byť hladké, ale nie príliš tekuté.
4. Pečnú formu vyložte papierom na pečenie a nalejte cesto do formy.
5. Plát pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 až 25 minút, alebo kým nie je zlatohnedý a pečený.
6. Po upečení plát vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
7. Potom môžete plát rozrezať na dve rovnaké časti.
8. Plnku môžete pripraviť napríklad zo smotany s medom, ktorú natrite na spodnú časť plátu.
9. Potom prilejte tiež časť plnky na vrchnú časť. Ak chcete, môžete na vrch ešte pridať trochu medu alebo rozdrveného oriešku pre chuť a dekoráciu.
10. Znovu pokryte vrchnou časťou plátu a nechajte trochu skrumážiť.
11. Nakoniec môžete plát posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
12. Plát nechajte aspoň 2 hodiny v chladničke odpočívať, aby sa plnka pekne správne a stuhla.
13. Hotový plát môžete podávať ako sladkú pochúťku káve alebo čaju.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *