Plnka v srnčom chrbáte

Plnka v srnčom chrbáte predstavuje pokrm, ktorého príprava si žádá niekoľko fáz, ale výsledok určite stojí za to. Tu je návod na plnku v srnčom chrbáte po slovensky:

Na prípravu budeme potrebovať:
– 500 g mletého srnčieho mäsa
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 vajce
– 2 lyžice strúhanky (alebo ovsených vločiek)
– 1 lyžičku soli
– 1/2 lyžičky čierneho korenia
– 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
– 1/4 lyžičky mletej škorice
– 1/4 lyžičky sušenej majoránky
– 1/4 lyžičky sušenej rozmarínu

 

Plnka v srnčom chrbáte

Postup:
1. V miske spojíme mleté srnčie mäso so soľou, korením, paprikou, škoricou, majoránkou a rozmarínom. Necháme zmes odležať aspoň 30 minút v chladničke, aby sa chute utvorili.

2. Cibuľu nakrájame na malé kocky a cesnak pretlačíme. Obe ingrediencie pridáme do misy s mletým mäsom.

3. Potom pridáme vajce a strúhanku (alebo vločky) a všetko dôkladne premiešame, až sa zloženie spojí. V prípade, že je zmes príliš tekutá, pridáme ešte jednu lyžicu strúhanky alebo vločiek.

4. Srnčí chrbát opatrne roztvoríme, aby sme vytvorili priestor pre plnku. Chrbát naplníme pripravenou zmesou, pritlačíme, aby sa mäso dobre spojilo.

Koľko kalórií má cukor?

Koľko kalórií má cukor?

Čítať viac »

5. Chrbát zabalíme do alobalu a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C na 60 minút. Po uplynutí tejto doby odstránime alobal a pečieme ďalších 10-15 minút, aby chrbát pekne zhnedol.

6. Po upečení necháme chrbát odpočívať asi 10 minút pod alobalom, aby sa šťavnaté mäso dobre uvoľnilo a nechalo prepojiť chute.

7. Servírujeme nakrájané plátky s prílohou podľa vlastného výberu.

Týmto spôsobom pripravený srnčí chrbát s šťavnatou plnkou je vynikajúcou voľbou pre všetkých priaznivcov diviny. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *