Potrebujeme:
– 200 g karamelového salko
– 50 g masla
– 100 g cukru
– 4 vajcia
– 150 g múky
– 1/2 balenia prášku do pečiva
– 1 balíček vanilkového cukru
– štipka soli
– 150 ml mlieka
Karamelová plnka
Postup:
1. Karamelové salko spolu s maslom roztopíme v hrnci na nízkej teplote, až kým nevznikne homogénna zmes. Následne ju necháme vychladnúť.
2. V miske zmiešame cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Potom pridáme vajcia a miešame, kým sa nevytvorí penistá hmota.
3. Do tejto peny postupne zapracujeme roztopené karamelové salko s maslom a mlieko. Miešame, až kým sa všetky ingrediencie dokonale spoja.
4. V hlbšej miske preosejeme múku spolu s práškom do pečiva. Plynulými pohybmi pridávame predchádzajúcu zmes a miešame, až pokiaľ nevznikne hladké (nie príliš husté) cesto.
5. Plech na pečenie si vymažeme maslom a nalejeme naň cesto. Upravíme ho do rovnomernej vrstvy a vložíme do predhriatej rúry na 180°C. Pečieme približne 30-35 minút, kým koláč nezíska zlatistú farbu.
6. Upečený koláč necháme trochu ochladiť, potom ho môžeme servírovať. Môžeme ho posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť karamelovou polevou. Prajeme dobrú chuť!