Plnka z karamelového salka

Potrebujeme:

– 200 g karamelového salko
– 50 g masla
– 100 g cukru
– 4 vajcia
– 150 g múky
– 1/2 balenia prášku do pečiva
– 1 balíček vanilkového cukru
– štipka soli
– 150 ml mlieka

Karamelová plnka

Postup:

1. Karamelové salko spolu s maslom roztopíme v hrnci na nízkej teplote, až kým nevznikne homogénna zmes. Následne ju necháme vychladnúť.

2. V miske zmiešame cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Potom pridáme vajcia a miešame, kým sa nevytvorí penistá hmota.

3. Do tejto peny postupne zapracujeme roztopené karamelové salko s maslom a mlieko. Miešame, až kým sa všetky ingrediencie dokonale spoja.

Svieže citrónové lievance s ricottou

Svieže citrónové lievance s ricottou

Čítať viac »

4. V hlbšej miske preosejeme múku spolu s práškom do pečiva. Plynulými pohybmi pridávame predchádzajúcu zmes a miešame, až pokiaľ nevznikne hladké (nie príliš husté) cesto.

5. Plech na pečenie si vymažeme maslom a nalejeme naň cesto. Upravíme ho do rovnomernej vrstvy a vložíme do predhriatej rúry na 180°C. Pečieme približne 30-35 minút, kým koláč nezíska zlatistú farbu.

6. Upečený koláč necháme trochu ochladiť, potom ho môžeme servírovať. Môžeme ho posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť karamelovou polevou. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *